Roštěnky na leču

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 408 mg
  • Vláknina 8520 mg
  • Vitamín A 8520 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přisypeme papriku a zpěníme. Podlijeme lehce vodou a vložíme naklepané, nasolené a opepřené roštěnky. Zakryté zvolna dusíme, podle potřeby podléváme. Když je maso poloměkké, přidáme prolisovaný česnek a kmín. Do téměř měkkého masa přidáme nakrájenou papriku a rajče a dodusíme.

Komentáře k receptu