Boloňská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Anglická slanina
  • 150 g Játra kuřecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 125 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 237 mg
  • Draslík 702.8 mg
  • Vláknina 3418.5 mg
  • Vitamín A 3418.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Část másla rozehřejeme a nakrájenou slaninu orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a za občasného míchání ještě cca 8min restujeme. Přidáme zbytek másla, rozehřejeme a vložíme mleté maso.

  • 2

    Necháme je zhnědnout, přidáme nakrájená kuřecí játra a mícháme, dokud játra nezmění barvu. Zalijeme vývarem, vínem, vmícháme protlak a ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Přivedeme k varu a pod pokličkou při nízké teplotě asi 2hodiny dusíme. Podle potřeby můžeme dolét vývar.

Komentáře k receptu