Segedínská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Celer bulvový
  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika zelená
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 680.7 mg
  • Vláknina 11630 mg
  • Vitamín A 11630 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky nakrájíme po okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme a na sádle opečeme z obou stran. Přendáme do jiného kastrolu, podlijeme vodou s olejem a zakryté pozvolna dusíme. Do výpeku z masa přidáme cibuli nadrobno a opečeme, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a dusíme asi 15 minut. Přidáme papriku, sůl a na kostky nakrájené brambory a dusíme dalších 10 minut. Když jsou brambory měkké, přihodíme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme 5 minut. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu dušené zeleniny, na ni rozložíme roštěnky a znovu vrstvu dušené zeleniny. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Na talíři podáváme polité horkým sádlem.

Komentáře k receptu