Segedínská roštěná
Suroviny
- 500 g Brambory
- 60 g Celer bulvový
- 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 100 g Mrkev kořen
- 150 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 20 g Paprika mletá sladká
- 150 g Paprika zelená
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Sádlo vepřové škvařené
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 34 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 680.7 mg
- Vláknina 11630 mg
- Vitamín A 11630 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky nakrájíme po okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme a na sádle opečeme z obou stran. Přendáme do jiného kastrolu, podlijeme vodou s olejem a zakryté pozvolna dusíme. Do výpeku z masa přidáme cibuli nadrobno a opečeme, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a dusíme asi 15 minut. Přidáme papriku, sůl a na kostky nakrájené brambory a dusíme dalších 10 minut. Když jsou brambory měkké, přihodíme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme 5 minut. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu dušené zeleniny, na ni rozložíme roštěnky a znovu vrstvu dušené zeleniny. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Na talíři podáváme polité horkým sádlem.