Plněná roštěná
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 100 g Rajčata
- 100 g Rýže loupaná
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 100 g Houby čerstvé
- 10 g Paprika mletá sladká
- 100 g Paprika zelená
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Sádlo vepřové škvařené
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce křepelčí
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 34 g
- Sodík 994 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 160.7 mg
- Draslík 375.4 mg
- Vláknina 8442 mg
- Vitamín A 8442 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmažíme nakrájené houby, přidáme koření a rýži, krátce orestujeme. Zalijeme dostatečným množstvím vody(3x objem rýže) a zakryté dusíme, až je rýže měkká. Necháme vychladnout.
-
2
Roštěnky nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí, do které jsme ještě vmíchali vejce. Svineme, sepneme jehlou nebo jinak upevníme a vložíme na cibulový základ, který jsme si připravili osmažením nakrájené cibule na sádle. Podlijeme vodou a zakryté dusíme pozvolna a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, přihodíme na kousky nakrájenou papriku a rajče, osolíme a ještě chvilku podusíme. Nakonec šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a asi 5 minut povaříme.