Candát dušený na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1216 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 474.7 mg
- Vláknina 5445 mg
- Vitamín A 5445 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve, stáhneme kůži, opatrně vyjmeme páteř a maso nakrájíme na filety. Osolíme a opaprikujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a usmažíme středně tmavou cibulovou jíšku. Podlijeme červeným vínem, vodou, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, přidáme odřezky z ryby i s hlavou a vaříme asi 1/2 hodiny. Omáčku procedíme, vložíme do ní rybí filety a podusíme 10 minut.
-
3
Filety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.