Nakládaná vejce v koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 189 mg
- Vláknina 1819 mg
- Vitamín A 1819 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Proložíme je bobkovým listem a vložíme do velké sklenice.
-
2
Ve vodě svaříme ocet s kořením a cukrem a necháme vychladnout. Ve směsi rozmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a zalijeme vejce. Sklenici uzavřeme a odložíme na několik dnů. Když vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme a podáváme.