Holubí kořeněné kari
Suroviny
- 150 g Kokos - mletý (Kopra)
- 50 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Brambory
- 4 ks Cibule
- 4 ks Holoubata
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 59 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 285 mg
- Draslík 1296.9 mg
- Vláknina 26753.8 mg
- Vitamín A 26753.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubátka očistíme, vykucháme a rozpůlíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, rozvařený kokos, mírně podlijeme a dusíme cca 10 minut.
-
2
Poté vložíme maso, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku, nakrájené brambory a necháme dále dusit. Dle potřeby průběžně podléváme vodou.
-
3
Na závěr maso dochutíme šťávou vymačkanou z 1/2 citronu a podáváme.