Mrkvový salát s jablky a jogurtem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mrkev kořen
  • 200 g Jogurt bílý
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 347 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 242.1 mg
  • Vláknina 14756 mg
  • Vitamín A 14756 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Zakapeme je citronovou šťávou, přidáme očištěnou, najemno nastrouhanou mrkev a vše promícháme.

  • 2

    Jogurt osolíme, osladíme, rozmícháme a nalijeme na salát. Znovu dobře promícháme.

  • 3

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu