Pstruh marinovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1247 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1012.6 mg
- Vláknina 4592.5 mg
- Vitamín A 4592.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vyvrhneme, očistíme, důkladně omyjeme, na bocích od hřbetu dolů dvakrát nařízneme, aby se marináda dostala pod kůži. V misce smícháme olej s pikantní hořčicí, přisypeme papriku, špetku drcených feferonek, pepř, sůl, zázvor, nastrouhanou cibuli a citronovou kůru. Dobře rozmícháme a touto marinádou pstruhy pečlivě potřeme. Dáme je do chladu aspoň hodinu uležet.
-
2
Pstruhy smažíme v teflonové pánvi po obou stranách dorůžova. V létě můžeme takto marinované pstruhy grilovar na zahradním grilu.
-
3
Podáváme s bílým chlebem.