Pstruh marinovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 20 g Hořčice grilovací
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Zázvor mletý
  • 15 g Cibule
  • 10 g Citronová kůra
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 16 g Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Feferony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1012.6 mg
  • Vláknina 4592.5 mg
  • Vitamín A 4592.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vyvrhneme, očistíme, důkladně omyjeme, na bocích od hřbetu dolů dvakrát nařízneme, aby se marináda dostala pod kůži. V misce smícháme olej s pikantní hořčicí, přisypeme papriku, špetku drcených feferonek, pepř, sůl, zázvor, nastrouhanou cibuli a citronovou kůru. Dobře rozmícháme a touto marinádou pstruhy pečlivě potřeme. Dáme je do chladu aspoň hodinu uležet.

  • 2

    Pstruhy smažíme v teflonové pánvi po obou stranách dorůžova. V létě můžeme takto marinované pstruhy grilovar na zahradním grilu.

  • 3

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu