Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 18 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 392.5 mg
- Vláknina 6589.8 mg
- Vitamín A 6589.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody (nebo vývaru) a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
2
Měkkou rýži promícháme s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.