Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 392.5 mg
  • Vláknina 6589.8 mg
  • Vitamín A 6589.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody (nebo vývaru) a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Měkkou rýži promícháme s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu