Dvoubarevné řezy s kokosovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Kokos strouhaný
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 5 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1815 kcal
  • Sacharidy 249 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 357.4 mg
  • Draslík 227.2 mg
  • Vláknina 114 mg
  • Vitamín A 114 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 186.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosátý cukr utřeme s máslem, přidáme dva žloutky, prosátou mouku s kypřícím práškem a na vále vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dva díly.

  • 2

    První díl vyválíme a položíme na plech, který jsme vymazali a vysypali. Placku potřeme zavařeninou.

  • 3

    Do druhého dílu těsta přimícháme kakao a jeden žloutek. Dobře zapracujeme a z těsta vyválíme placku, kterou položíme na první placku na plechu. Také tento plát pomažeme zavařeninou. Plát překryjeme kokosovým sněhem.

  • 4

    Sníh připravíme ušleháním bílků do pevného sněhu. Poté zašleháme cukr a na závěr „zabalíme“ strouhaný kokos.

  • 5

    Řezy vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.

  • 6

    Vychladlé krájíme.

Komentáře k receptu