Mazanec z tvarohového těsta
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Tvaroh měkký
- 70 g Hrozinky
- 70 g Kandované ovoce
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr moučkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 3 polévková lžíce Rum
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1278 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 152 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 173.7 mg
- Draslík 354.3 mg
- Vláknina 864.3 mg
- Vitamín A 864.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh rozmícháme, vejce rozšleháme, hrozinky namočíme do rumu.
-
2
Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem, přimícháme strouhanou citronovou kůru a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké a pružné těsto.
-
3
Utvoříme z něj bochánek, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zhruba 25 minut pečeme v troubě předehřáté na 165°C. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme.
-
4
Upečený mazanec ihned potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme přes sítko moučkovým cukrem.
-
5
Vychladlý mazanec zabalíme do fólie a alespoň dva dny necháme uležet.