Farfalle s koláčky s pecorinem a bůčkem
Suroviny
- 75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100 g Vepřový bok
- 400 g Těstoviny Farfalle
- 225 g Mouka pšeničná hladká
- 800 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1.5 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 33 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 63 mg
- Vláknina 6135.8 mg
- Vitamín A 6135.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 243.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslem vymažeme pekáč a pečeme v něm vepřový bok, dokud není bůček hotový. Necháme vychladnout a pokrájíme.
-
2
Nasypeme do misky sůl a mouku se špetkou kypřícího prášku a promícháme. Přidáme máslo a utřeme s moukou. Když je těsto uhnětené, přidáme bůček, třetinu nastrouhaného sýra a smícháme dohromady rajčatový protlak, mléko, worcesterskou omáčku a vše promícháme a vytvoříme těsto.
-
3
Vyválíme těsto do placky, polijeme mlékem a rozkrájíme na 8 trojúhelníčků, které posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 200 stupních.
-
4
Těstoviny farfalle uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou a olejem 10 minut, poté scedíme a přendáme na servírovací táč. Navrch dáme koláčky s bůčkem a pecorinem.
-
5
Podáváme teplé.