Farfalle s koláčky s pecorinem a bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Vepřový bok
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 63 mg
  • Vláknina 6135.8 mg
  • Vitamín A 6135.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 243.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslem vymažeme pekáč a pečeme v něm vepřový bok, dokud není bůček hotový. Necháme vychladnout a pokrájíme.

  • 2

    Nasypeme do misky sůl a mouku se špetkou kypřícího prášku a promícháme. Přidáme máslo a utřeme s moukou. Když je těsto uhnětené, přidáme bůček, třetinu nastrouhaného sýra a smícháme dohromady rajčatový protlak, mléko, worcesterskou omáčku a vše promícháme a vytvoříme těsto.

  • 3

    Vyválíme těsto do placky, polijeme mlékem a rozkrájíme na 8 trojúhelníčků, které posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 200 stupních.

  • 4

    Těstoviny farfalle uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou a olejem 10 minut, poté scedíme a přendáme na servírovací táč. Navrch dáme koláčky s bůčkem a pecorinem.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu