Kuře dušené na mandlích a kokosu
Suroviny
- 250 g Kokos - mletý (Kopra)
- 100 g Mandle
- 400 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 3 kávová lžička Kmín drcený
- 3 kávová lžička Mák mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Šafrán
- 8 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1370 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 124 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 230 mg
- Draslík 714.1 mg
- Vláknina 28176.8 mg
- Vitamín A 28176.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme a naporcujeme. Kokos rozvaříme. Česnek utřeme se solí, zázvorem a kari kořením. Vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran a necháme odpočinout.
-
2
Cibuli nasekáme a na polovině rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Vložíme porce kuřete, podlijeme a dusíme. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozemeleme, přidáme rozvařený kokos, mletý mák, chilli koření a kmín. Vše orestujeme na zbytku másla. Přidáme k masu spolu se šafránem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Udusíme doměkka.