Kapr nadívaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bramborová kaše
  • 60 g Cibule
  • 30 g Játra kuřecí
  • 1600 g Kapr obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sardelová pasta
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Houby čerstvé
  • 150 g Strouhanka
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1279 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 408.7 mg
  • Draslík 1346.2 mg
  • Vláknina 6075 mg
  • Vitamín A 6075 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme od šupin, vyvrhneme, omyjeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, játra pokrájíme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 20 gramů másla, přisypeme cibuli, houby a krátce orestujeme, přidáme játra, promícháme, stáhneme z plotny, přidáme namočenou strouhanku, sůl, pepř, žloutky, sardelovou pastu, vše spolu důkladně promícháme a směsí naplníme břicho kapra. Otvor zpevníme párátky, vložíme do pekáče, přidáme máslo a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut, občas poléváme vlastní šťávou.

  • 3

    Kapra naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu