Polévka zeleninová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 259.2 mg
- Vláknina 4369.7 mg
- Vitamín A 4369.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme kořenovou zeleninu, omyjeme a nastrouháme.
-
2
Osmažíme na másle dozlatova kousky zeleniny, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme 15 minut.
-
3
Rozšleháme v hrnku vejce s hrubou moukou a vlijeme do polévky. Povaříme 10 minut a servírujeme, na talíři posypeme petrželkou.