Rýžový pikantní salát
Suroviny
- 425 g Kompot ananasový
- 300 g Rýže neloupaná (Natural)
- 125 g Ředkvička
- 125 g Fazolové klíčky
- 90 g Arašídy
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Máslo arašídové
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 18 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 749.5 mg
- Vláknina 20879.9 mg
- Vitamín A 20879.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.
-
2
Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.
-
3
Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.
-
4
Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.
-
5
Ihned podáváme.