Rizoto s dýněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Dýně
  • 400 g Rýže Arborio
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Dýně Hokkaidó
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 20.1 mg
  • Draslík 155.3 mg
  • Vláknina 2353.7 mg
  • Vitamín A 2353.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýně omyjeme, osušíme a lehce potřeme olejem. Ve vyhřáté troubě na plechu pečeme 40-45 minut doměkka.

  • 2

    Zatím si uvaříme rizoto. Vývar přivedeme k varu, osolíme a opepříme. V jiném hrnci orestujeme na 50 g másla nakrájenou cibulku a nastrouhanou dýni. Přidáme rýži, 3 minuty restujeme, zalijeme 1/2 vývaru, vaříme a mícháme, dokud se vývar do rýže nevstřebá. Poté přilijeme zbytek vývaru a postup opakujeme asi 20 minut, dokud není rýže měkká. Odstavíme z ohně a přimícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán.

  • 3

    Z dýní seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky, naplníme rizotem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu