Fazolové lusky s vařenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 798.6 mg
- Vláknina 12875 mg
- Vitamín A 12875 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lusky omyjeme, odřízneme špičky a vlákna, cibuli nakrájíme nadrobno. Fazolky vložíme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme scezené fazolky, přisypeme mouku, promícháme, zalijeme vývarem, octem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.
-
2
Na talíře rozdělíme vařené brambory, přilijeme dušené fazolky a navrch položíme rozčtvrcené vejce.