Tuřín dušený s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuřín
  • 20 g Cukr krupice
  • 25 g Kopr čerstvý
  • 400 g Brambory vařené
  • 25 g Jíška hotová světlá
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 30 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 384.2 mg
  • Vláknina 9693.8 mg
  • Vitamín A 9693.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuřín očistíme, nakrájíme na kostky, nasypeme do misky a zakapeme octem.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme cukr, promícháme, přidáme tuřín, podlijeme vodou a povaříme. Zahustíme jíškou, přisypeme posekaný kopr, špetku zázvoru, zjemníme bílým jogurtem a dovaříme. Do odstaveného pokrmu vmícháme 1 žloutek.

  • 3

    Na talíře rozdělíme vařené brambory a doplníme tuřínem se sladkokyselou omáčkou.

Komentáře k receptu