Tuřín dušený s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 12 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 384.2 mg
- Vláknina 9693.8 mg
- Vitamín A 9693.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuřín očistíme, nakrájíme na kostky, nasypeme do misky a zakapeme octem.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme cukr, promícháme, přidáme tuřín, podlijeme vodou a povaříme. Zahustíme jíškou, přisypeme posekaný kopr, špetku zázvoru, zjemníme bílým jogurtem a dovaříme. Do odstaveného pokrmu vmícháme 1 žloutek.
-
3
Na talíře rozdělíme vařené brambory a doplníme tuřínem se sladkokyselou omáčkou.