Cibule plněná masovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cibule
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Rýže dušená
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Okurky nakládané
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1458 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 567.6 mg
  • Vláknina 14445 mg
  • Vitamín A 14445 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší cibule oloupeme, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme jen asi 5 minut. Vyndáme z vody, vršek cibule seřízneme a vnitřek vydlabeme a posekáme nadrobno. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme posekanou cibuli, dušenou rýži, vejce a plátky nakládaných žampionů. Směsí naplníme cibule, vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku a zapečeme. Podléváme minimálně, aby se cibule nerozpadly.

  • 2

    Cibule upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu