Zapečená rajčata s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 1213.6 mg
- Vláknina 14040.8 mg
- Vitamín A 14040.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a rozebereme na růžičky.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe květákem promíchaným s kečupem a omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Pokrm chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Zapékáme asi 20 minut.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.