Divoká kachna na smetaně
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Slanina vepřová
- 15 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 100 g Petržel kořen
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 20 g Hořčice
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 1500 g Kachna divoká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 162.9 mg
- Draslík 662.9 mg
- Vláknina 2599.5 mg
- Vitamín A 2599.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistěnou kachnu hustě prošpikujeme slaninou, osolíme zevnitř i zvenku.
-
2
V pekáči na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření a prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom do pekáče vložíme kachnu a za častého podlévání výpekem pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a uchováme porce v teple.
-
3
Do šťávy vlijeme smetanu s moukou a povaříme do zhoustnutí. Zalijeme trochou vína, ochutíme hořčicí, případně dosolíme. Podáváme porce kachny polité hotovou omáčkou.