Divoká kachna na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Hořčice
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1500 g Kachna divoká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 162.9 mg
  • Draslík 662.9 mg
  • Vláknina 2599.5 mg
  • Vitamín A 2599.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistěnou kachnu hustě prošpikujeme slaninou, osolíme zevnitř i zvenku.

  • 2

    V pekáči na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření a prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom do pekáče vložíme kachnu a za častého podlévání výpekem pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a uchováme porce v teple.

  • 3

    Do šťávy vlijeme smetanu s moukou a povaříme do zhoustnutí. Zalijeme trochou vína, ochutíme hořčicí, případně dosolíme. Podáváme porce kachny polité hotovou omáčkou.

Komentáře k receptu