Rajčata plněná husím masem s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Husí maso
  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 100 g Játra husí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1800 g Rajčata
  • 40 g Žemle tuková
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Husí sádlo
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1063 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 203.7 mg
  • Draslík 1084.8 mg
  • Vláknina 13768.3 mg
  • Vitamín A 13768.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí maso s játry umeleme spolu s cibulí na masovém strojku, přimícháme v mléce namočenou a vyždímanou housku, žloutek, sůl, máslo, pepř a posekanou petrželku.

  • 2

    Rajčata seřízneme, vydlabeme a naplníme husí směsí. Pekáček vymažeme husím sádlem, vyskládáme do něj rajčata, trochu podlijeme a pečeme zvolna přibližně 40 minut.

  • 3

    Rajčata rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu