Zapečený krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 120 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr vanilka
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 382.8 mg
  • Draslík 112.3 mg
  • Vláknina 6.5 mg
  • Vitamín A 6.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vylijeme smetanu, přidáme cukr, vysypeme vanilkový cukr a za stálého míchání necháme projít varem. Stáhneme z plotny a necháme na chladném místě vychladnout. Žloutky dáme do misky, vylijeme likér, spolu rozšleháme, vylijeme do připravené hmoty, promícháme a vylijeme do zapékací mísy, kterou položíme do pekáče s vodou, aby byla mísa do půlky ponořená ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 60 minut. Zapečené vyndáme z trouby, necháme v lednici vychladnout.

  • 2

    Z bílku vyšleháme tuhý sníh, dáme na každou porci, sníh ještě posypeme hnědým cukrem, pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, vrátíme do trouby a dále zapékáme tak dlouho, než se roztopí cukr.

Komentáře k receptu