Tokáň z divočáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 151.6 mg
- Vláknina 2024 mg
- Vitamín A 2024 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z divočáka nakrájíme na slabé nudličky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do chladna uležet na 2 hodiny.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme protlak, majoránku a chvíli smažíme. Přidáme maso, podlijeme lehce vodou a necháme pozvolna dusit. V průběhu občas mícháme a podléváme vínem. Když je maso skoro měkké, necháme šťávu vysmahnout, aby nebyla příliš řídká. Dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.