Jehněčí v jáhlové kaši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 96 g
- Sodík 1027 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 486.9 mg
- Vláknina 14403.5 mg
- Vitamín A 14403.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1192.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Podlijeme, osolíme a 15 minut dusíme zakryté. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek a dále dusíme, až je maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Mezitím, co se maso dusí, spaříme jáhly vroucí vodou, osolíme a uvaříme do husté kaše. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme, polovinu zamícháme do jáhlové kaše. Hotové maso dochutíme solí a pepřem, na talíře navršíme do středu porci kaše, na ni rozložíme dušené maso a přelijeme druhou polovinou vypečené slaniny.