Gratin z kořenové zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 38 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 283.9 mg
- Vláknina 7298.8 mg
- Vitamín A 7298.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pastinák, brambory a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a urovnáme ve vrstvách do máslem vymazaného pekáčku. V každé vrstvě se musejí plátky mírně překrývat.
-
2
Zeleninu zalijeme smetanou rozšlehanou s mlékem, rozmělněným česnekem, špetkou soli, pepře a muškátu. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Gratin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka a dozlatova.