Zelenobílý salát
Suroviny
- 25 g Ořechy vlašské
- 125 g Sýr kozí
- 150 g Roketa
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Fenyklová semínka
- 2 ks Brambory
- 2 ks Jablka
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 24.7 mg
- Draslík 493.7 mg
- Vláknina 8287 mg
- Vitamín A 8287 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce (nakrájené na plátky) vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Poté je necháme okapat a odložíme stranou na vychladnutí.
-
2
Promícháme jablko pokrájené na kostky s citronovou šťávou, poté je vmícháme do vystydlých brambor. Přidáme nasekané vlašské ořechy, kostičky sýra a listy rokety, promícháme.
-
3
Ušleháme v misce olivový olej, červený vinný ocet, med a semínka fenyklu, touto zálivkou salát přelijeme.
-
4
Ihned podáváme.