Salát bramborový s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Ředkvička
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 677.7 mg
  • Vláknina 8078.5 mg
  • Vitamín A 8078.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájené na poloviny vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Nakrájenou okurku na plátky rozprostřeme na talíř a posolíme. Necháme uležet 30 minut, poté opláchneme studenou vodou a osušíme.

  • 3

    Plátky ředkviček a okurky upravíme na servírovací mísu. Vařené brambory dáme doprostřed.

  • 4

    Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme hořčici, olej, vinný ocet, oregano, bazalku a protřepeme. Touto zálivkou přelijeme salát.

  • 5

    Salát dáme vychladit a poté podáváme.

Komentáře k receptu