Salát bramborový s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 677.7 mg
- Vláknina 8078.5 mg
- Vitamín A 8078.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájené na poloviny vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Necháme okapat a vychladnout.
-
2
Nakrájenou okurku na plátky rozprostřeme na talíř a posolíme. Necháme uležet 30 minut, poté opláchneme studenou vodou a osušíme.
-
3
Plátky ředkviček a okurky upravíme na servírovací mísu. Vařené brambory dáme doprostřed.
-
4
Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme hořčici, olej, vinný ocet, oregano, bazalku a protřepeme. Touto zálivkou přelijeme salát.
-
5
Salát dáme vychladit a poté podáváme.