Salát bramborový s fazolemi a jablkem
Suroviny
- 225 g Brambory
- 100 g Fazole červené
- 125 g Fazole Borlotti
- 250 g Salát hlávkový
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Jablka
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Šalotka
- 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 4 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 586.6 mg
- Vláknina 8360 mg
- Vitamín A 8360 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtvrtky brambor vaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou 15 minut. Necháme okapat a dáme do misky. Brambory přidáme k jablku nakrájenému na kostičky, paprikám, pokrájené šalotce, fenyklu a míchaným fazolím a promícháme.
-
2
V misce ušleháme červený vinný ocet, hořčici, olivový olej, rozetřený česnek a nasekaný tymián a touto zálivkou přelijeme salát.
-
3
Talíř obložíme listy hlávkového salátu a bramborovou směs dáme doprostřed a ihned podáváme.