Špagety carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1620 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 110 g
- Sodík 2013 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 421.3 mg
- Draslík 784.9 mg
- Vláknina 8039.8 mg
- Vitamín A 8039.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím připravíme omáčku. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Při střední teplotě dokřupava opečeme.
-
3
V misce rozšleháme vejce, strouhaný parmazán a smetanu, vmícháme slaninu, omáčku nalijeme na těstoviny a v hrnci ještě krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla. Můžeme dochutit pepřem.
-
4
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.