Bačovská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 32 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 494.4 mg
- Vláknina 8580 mg
- Vitamín A 8580 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou plec bez kosti naklepeme, protkneme slaninou a česnekem, posolíme, opepříme, srolujeme napevno a zavážeme nebo sepneme jehlami. Ve velkém pekáči s víkem opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou, cibulí nakrájenou nadrobno a mrkví na kostičky, podlijeme vodou, zakryjeme víkem a v troubě dusíme pozvolna, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme. Hotové maso vyjmeme, do pekáče přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a necháme na mírném ohni vařit. Potom vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka, vrátíme zpět maso, obložíme ho bramborami nakrájenými na plátky, osolíme, zakryjeme a dáme do trouby dusit, dokud brambory nejsou měkké. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami, přelité hotovou šťávou.