Bramborový italský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1338 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 85 g
- Sodík 1832 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 151 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 9571.2 mg
- Vláknina 73315.5 mg
- Vitamín A 73315.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 607 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme brambory a dáme je do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pokrájíme sušená rajčata na plátky. V misce smícháme majonézu, jogurt, sůl, pepř. Promícháme se sušenými rajčaty a nasekanou petrželkou.
-
2
Brambory necháme vychladnout, jsou-li velké, překrojíme je na špalíky. Přelijeme je zálivkou a promícháme.
-
3
Salát dáme vychladnout do lednice, a poté podáváme jako přílohu nebo jako předkrm.