Bramborový italský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1338 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 1832 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 9571.2 mg
  • Vláknina 73315.5 mg
  • Vitamín A 73315.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 607 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme brambory a dáme je do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pokrájíme sušená rajčata na plátky. V misce smícháme majonézu, jogurt, sůl, pepř. Promícháme se sušenými rajčaty a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Brambory necháme vychladnout, jsou-li velké, překrojíme je na špalíky. Přelijeme je zálivkou a promícháme.

  • 3

    Salát dáme vychladnout do lednice, a poté podáváme jako přílohu nebo jako předkrm.

Komentáře k receptu