Tagiatelle pomodoro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 414.2 mg
  • Vláknina 11397.8 mg
  • Vitamín A 11397.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme dokud nezměkne. Přidáme rajčata a cca 5min podusíme. Omáčka musí mírně zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme lístky bazalky a povaříme ještě cca 1minutu.

  • 3

    Omáčkou přelijeme tagliatelle a podáváme. Můžeme posypat strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu