Lilky plněné hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 895.8 mg
- Vláknina 20053.2 mg
- Vitamín A 20053.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé lilky vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Poté je podélně rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Rajčata oloupeme, nakrájíme, cibuli, papriku a feferonku nasekáme. Smícháme s masem, přidáme koření, rajčata a osolíme. Tuto směs za stálého míchání přibližně 5 minut smažíme na rozpáleném oleji. Podlejeme a dusíme, až maso změkne.
-
2
Směsí naplníme půlky lilků a posypeme strouhankou. Dochutíme solí, pepřem a 10 minut zapečeme v rozehřáté troubě.