Špagety primavera
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 27 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 44.2 mg
- Draslík 1190.1 mg
- Vláknina 21974.8 mg
- Vitamín A 21974.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a udržujeme teplé.
-
2
Mezitím připravíme omáčku. Boby asi 2min povaříme ve vodě, scedíme, rychle zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Hráškové lusky očistíme od zbytků stonků, chřest nakrájíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, smetanu a nastrouhaný parmazán. Podusíme asi 4min, až zelenina změkne. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčkou přelijeme špagety a ihned podáváme.