Plněný hovězí kebab
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 120 g Mouka čočková
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Máta
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Cibule
- 6 ks Hřebíček
- 2 ks Kardamom
- 2 ks Feferony
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- 0.33 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 14 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 261.5 mg
- Draslík 1026.3 mg
- Vláknina 34275.8 mg
- Vitamín A 34275.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso smícháme s jednou nasekanou cibulí, utřeným česnekem, rozsekanými feferonkami, čočkovou moukou a vším utlučeným kořením, osolíme. Zalijeme trochou vody, podusíme, až se voda odpaří a maso bude poloměkké.
-
2
Směs necháme vychladnout, rozklepneme do ní vejce, důkladně promícháme, vytvoříme placičky.
-
3
Druhou cibuli rozemeleme společně s paprikami, přidáme mátu, lžičkou rozdělíme na placičky. Zabalíme je, vytvoříme kuličky, zlehka vyválíme. Osmažíme na rozpáleném oleji.