Plněný hovězí kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 120 g Mouka čočková
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Máta
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Hřebíček
  • 2 ks Kardamom
  • 2 ks Feferony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.33 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 261.5 mg
  • Draslík 1026.3 mg
  • Vláknina 34275.8 mg
  • Vitamín A 34275.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso smícháme s jednou nasekanou cibulí, utřeným česnekem, rozsekanými feferonkami, čočkovou moukou a vším utlučeným kořením, osolíme. Zalijeme trochou vody, podusíme, až se voda odpaří a maso bude poloměkké.

  • 2

    Směs necháme vychladnout, rozklepneme do ní vejce, důkladně promícháme, vytvoříme placičky.

  • 3

    Druhou cibuli rozemeleme společně s paprikami, přidáme mátu, lžičkou rozdělíme na placičky. Zabalíme je, vytvoříme kuličky, zlehka vyválíme. Osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu