Šátečky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 21 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 54.2 mg
- Draslík 69.2 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku s teplým mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku mouky, soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
-
2
Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme žloutek, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.
-
3
Z těsta vyválíme tenčí plát, který rozřežeme na větší čtverečky. Doprostřed každého položíme oslazené kysané zelí, cípy těsta přeložíme přes sebe a vytvoříme šáteček. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj šátečky, každý propíchneme vidličkou, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, necháme vychladnout a podáváme.