Fazolový míchaný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 424.9 mg
  • Vláknina 12417 mg
  • Vitamín A 12417 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme konzervované fazole, přidáme nakrájenou cibuli na plátky a promícháme.

  • 2

    Zelené fazolky pokrájíme na půlky a uvaříme v mírně osolené vodě 8 minut. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme je k fazolím s cibulí.

  • 3

    Rozkrojené půlky paprik položíme na plát grilu a necháme péct, až slupky zčernají. Poté necháme vychladnout, zabalíme do plastového sáčku, odstraníme slupku a dužinu nasekáme a přidáme k fazolím.

  • 4

    Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme citronovou šťávu, ocet ze sherry, chilli omáčku a cukr a protřepeme.

  • 5

    Míchaný fazolový salát přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu