Fazolový míchaný salát
Suroviny
- 175 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Fazole červené sterilované
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 0 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 424.9 mg
- Vláknina 12417 mg
- Vitamín A 12417 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme konzervované fazole, přidáme nakrájenou cibuli na plátky a promícháme.
-
2
Zelené fazolky pokrájíme na půlky a uvaříme v mírně osolené vodě 8 minut. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme je k fazolím s cibulí.
-
3
Rozkrojené půlky paprik položíme na plát grilu a necháme péct, až slupky zčernají. Poté necháme vychladnout, zabalíme do plastového sáčku, odstraníme slupku a dužinu nasekáme a přidáme k fazolím.
-
4
Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme citronovou šťávu, ocet ze sherry, chilli omáčku a cukr a protřepeme.
-
5
Míchaný fazolový salát přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme vychladit a podáváme.