Brynzovník
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Sýr Brynza
- 5 g Sůl
- 3 g Sůl
- 15 g Tuk
- 20 g Kopr čerstvý
- 20 g Droždí
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Mléko polotučné
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 120 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 35 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 91.7 mg
- Vláknina 255 mg
- Vitamín A 255 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme rozdrobené droždí, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout, občas jej prohněteme, abychom z něj dostali ven vzduch.
-
2
Mezitím připravíme náplň. Do rozdrobené brynzy přidáme změklé máslo, smetanu, žloutek, sůl a posekaný kopr, vymícháme hladký krém a necháme zatím odležet.
-
3
Z těsta vyválíme dva pláty. Jeden plát položíme na tukem vymaštěný plech, potřeme brynzovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 35 minut, vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme na porce a podáváme jako slaný moučník.