Brynzovník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Brynza
  • 5 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 91.7 mg
  • Vláknina 255 mg
  • Vitamín A 255 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme rozdrobené droždí, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout, občas jej prohněteme, abychom z něj dostali ven vzduch.

  • 2

    Mezitím připravíme náplň. Do rozdrobené brynzy přidáme změklé máslo, smetanu, žloutek, sůl a posekaný kopr, vymícháme hladký krém a necháme zatím odležet.

  • 3

    Z těsta vyválíme dva pláty. Jeden plát položíme na tukem vymaštěný plech, potřeme brynzovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 35 minut, vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme na porce a podáváme jako slaný moučník.

Komentáře k receptu