Pizza s artyčoky a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 45 g Sýr Čedar
  • 125 g Artyčoky sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 27.1 mg
  • Draslík 328.1 mg
  • Vláknina 11972.5 mg
  • Vitamín A 11972.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm. Položíme na vymazaný pečící plech a okraje přizvedneme, přikryjeme a necháme kynout 10 minut.

  • 2

    Rozprostřeme až k okraji rajčatovou omáčku, poklademe plísňový sýr a na něj srdíčka artyčoků a nasekanou červenou cibuli.

  • 3

    Smícháme parmezán, čedar, tymián a směsí potřeme pizzu. Zakápneme olejem z artyčoků, osolíme a opepříme. V předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme 20 minut.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu