Pizza s artyčoky a sýrem
Suroviny
- 60 g Sýr Niva (Rokfór)
- 500 g Těsto na pizzu
- 45 g Sýr Čedar
- 125 g Artyčoky sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Cibule červená
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 27.1 mg
- Draslík 328.1 mg
- Vláknina 11972.5 mg
- Vitamín A 11972.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm. Položíme na vymazaný pečící plech a okraje přizvedneme, přikryjeme a necháme kynout 10 minut.
-
2
Rozprostřeme až k okraji rajčatovou omáčku, poklademe plísňový sýr a na něj srdíčka artyčoků a nasekanou červenou cibuli.
-
3
Smícháme parmezán, čedar, tymián a směsí potřeme pizzu. Zakápneme olejem z artyčoků, osolíme a opepříme. V předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme 20 minut.
-
4
Ihned podáváme.