Bramborový salát se zálivkou
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 200 g Červená řepa
- 100 g Majonéza
- 100 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Petržel kořen
- 3 ks Okurka salátová
- 1 l Voda pitná
- 0.05 dl Olej olivový extra panenský
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 96 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2048 mg
- Vláknina 25826.5 mg
- Vitamín A 25826.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v hrnci s osolenou vodou ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky, které vysypeme do mísy. Červenou řepu také uvaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky a přidáme k bramborám, to samé uděláme s mrkvi a petrželí. Kyselou okurku, cibuli a papriku nakrájíme drobně a přimícháme do mísy, vše osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme zálivkou.
-
2
Zálivka: Do mísy vysypeme majonézu, jogurt, nasekanou petrželovou nať, šťávu z pomeranče, olej, hořčici, vše dobře rozšleháme, vlijeme do salátu, ještě jednou promícháme a můžeme porcovat na talíře.