Brambory s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 517.6 mg
- Vláknina 6115.2 mg
- Vitamín A 6115.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně překrojíme brambory na půlky a v hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme 10 minut. Poté necháme okapat.
-
2
Smícháme v misce strouhaný parmezán, petrželku a muškátový oříšek. Půlky brambor obalíme v sýrové směsi.
-
3
Trochu oleje nalijeme do pekáče a necháme 10 minut rozpálit v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vložíme brambory a necháme je péct 30 minut. Jednou brambory otočíme.
-
4
Poté vyndáme brambory ven, posypeme je slaninou a vrátíme zpět do trouby na 15 minut.
-
5
Podáváme horké.