Brambory s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Brambory
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 plátek Slanina vepřová
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 9.2 mg
  • Draslík 517.6 mg
  • Vláknina 6115.2 mg
  • Vitamín A 6115.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně překrojíme brambory na půlky a v hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme 10 minut. Poté necháme okapat.

  • 2

    Smícháme v misce strouhaný parmezán, petrželku a muškátový oříšek. Půlky brambor obalíme v sýrové směsi.

  • 3

    Trochu oleje nalijeme do pekáče a necháme 10 minut rozpálit v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vložíme brambory a necháme je péct 30 minut. Jednou brambory otočíme.

  • 4

    Poté vyndáme brambory ven, posypeme je slaninou a vrátíme zpět do trouby na 15 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu