Zapečená pohanka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Pažitka
  • 150 g Pohanka
  • 20 g Máslo jihočeské
  • 100 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 167.2 mg
  • Draslík 141.6 mg
  • Vláknina 4618.3 mg
  • Vitamín A 4618.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme horkou vodu, vysypeme pohanku, přiklopíme a necháme nabobtnat. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli spolu s česnekem. Přisypeme nakrájenou mrkev, celer, papriku a vše podusíme. Pohanku scedíme, přidáme nasekanou pažitku, vysypeme do pánve, přisypeme hrášek, osolíme, opepříme, přimícháme kečup, dobře promícháme a směs z pánve přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

  • 2

    Smetanu vylijeme do mísy, rozklepneme celé vejce, rozšleháme, přidáme nastrouhaný parmezán, promícháme a zalijeme směs na plechu, který vložíme do předehřáté trouby a zapékáme tak 30 minut.

  • 3

    Hotové jídlo krájíme na úhledné porce a pokládáme na talíř.

Komentáře k receptu