Ořechová sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 6 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Mléko kokosové
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Mák - semena
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 1009.3 mg
  • Vláknina 9367.4 mg
  • Vitamín A 9367.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mák roztlučeme v hmoždíři a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme do mletého masa, přidáme utřený česnek, nasekané feferony, strouhaný kokos, nasekané mandle, ořechy kešú, osolíme a propracujeme. Poté přidáme všechno koření.

  • 2

    Směs vložíme do tukem vymazané mísy z ohnivzdorného skla, zalijeme kokosovým mlékem, v němž nejprve rozšleháme kečup a citronovou šťávu. Ve vyhřáté troubě pečeme do změknutí masa.

Komentáře k receptu