Zeleninová jambalája
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 75 g Rýže neloupaná (Natural)
- 225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 50 g Hrášek mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 kávová lžička Kreolské koření
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 6 g
- Sodík 855 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 523.2 mg
- Vláknina 12368.5 mg
- Vitamín A 12368.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou doměkka. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat. Dáme stranou.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli 3 minuty.
-
3
Přidáme do pánve pokrájenou papriku, lilek, hrášek, rozpůlené kukuřičky a růžičky brokolice. Za občasného míchání smažíme 3 minuty. Přidáme zeleninový vývar, rajčatový protlak, vločkové chilli, konzervovaná rajčata a kreolské koření.
-
4
Osolíme, opepříme a 20 minut vaříme. Neloupanou rýži vmícháme do směsi a vaříme za stálého míchání 4 minuty.
-
5
Ihned podáváme.