Fazole s rajčaty a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 650.8 mg
- Vláknina 4845 mg
- Vitamín A 4845 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny.
-
2
Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou.
-
3
Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme.
-
4
Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté.
-
5
Vmícháme roketu a podáváme horké.