Fazole s rajčaty a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 175 g Cibule sterilovaná
  • 400 g Fazole Borlotti
  • 75 g Roketa
  • 400 g Fazole cannellini
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 650.8 mg
  • Vláknina 4845 mg
  • Vitamín A 4845 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny.

  • 2

    Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou.

  • 3

    Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme.

  • 4

    Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté.

  • 5

    Vmícháme roketu a podáváme horké.

Komentáře k receptu