Oříškové lasagne s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 39 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 815 mg
- Vláknina 9518.5 mg
- Vitamín A 9518.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lasagne položíme na plech na pečení a zalijeme vařící vodou tak, aby nevykukovaly na hladině. Necháme je 10 minut ponořené a posléze je vyndáme a osušíme.
-
2
Na pánvi opékáme (bez tuku) piniová semínka 2 minuty.
-
3
Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájenou cuketu společně s trochou vody a opékáme, dokud není cuketa měkká. Cuketu odstavíme z ohně a smícháme s opečenými piniovými semínky a ricottou. Přidáme špetku muškátového oříšku a řádně zamícháme.
-
4
Lilek nakrájíme na silnější plátky a 4 minuty smažíme na rozehřátém olivovém oleji, občas zamícháme. Do směsi přilijeme sójovou omáčku shoyu (můžeme i klasickou) a přikryjeme pokličkou, dokud lilek nezměkne, občas zamícháme. Vzniklou směs s lilkem rozmixujeme na kaši.
-
5
Dno čtvercové zapékací mísy pomažeme máslem a položíme 4 plátky lasagní, které zalijeme polovinou směsi s cuketou. Na směs následně položíme další 4 plátky a zalijeme polovinou směsi s lilkem a zbývající směsí s cuketou. Tuto vrstvu pokryjeme zbývajícími plátky lasagní a polijeme zbytkem směsi s lilkem.
-
6
Celou mísu posypeme nastrouhaným čedarem. Troubu předehřejeme na 190 °C a zapékáme 40 minut, dokud se sýr neroztaví a nezabarví do zlatova. Odzdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme.