Slepice v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 97.6 mg
- Draslík 558 mg
- Vláknina 5620 mg
- Vitamín A 5620 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle usmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody a na tento základ naskládáme porce slepice, osolíme a pozvolna dusíme, podléváme podle potřeby vodou.
-
2
V jiném hrnci vyškvaříme slaninu na kostičky, přidáme cibuli nadrobno, až zesklovatí vhodíme papriku a rajčata nakrájená na kousky a dusíme do poloměkka. Osolíme, přidáme hotové slepičí maso obrané od kostí a ještě 10 minut podusíme společně.